Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Jos cu toate recordurile!

Campionatele Mondiale de atletism, al 3-lea eveniment planetar al sportului dupa Jocurile Olimpice si Campionatele Mondiale de fotbal, s-au incheiat la Berlin dupa 9 zile pline de intreceri in care au fost doborate aproape toate recordurile, nu numai cele sportive. In primul rand, cele de popularitate: au fost peste 500.000 de spectatori in tribunele Olympiastadion, la care se adauga cei peste 1,5 milioane de spectatori prezenti pe strazi la cursele de maraton si de mars, la care, din nou, se adauga peste 5 miliarde de telespectatori din 190 de tari si prin prisma performantelor la Berlin s-a atins cel mai inalt nivel: 3 recorduri mondiale, doua ale lui Usain Bolt, 100 m si 200 m, precum si cel la aruncarea ciocanului stabilit de poloneza Anita Wlodarczyk, doua recorduri europene, cel al lui Wlodarczyk plus
al francezului Bob Tahri, la 3.000 m obstacole, 48 de recorduri nationale, 6 recorduri ale campionatelor lumii, 4 ale arenei, 16 cele mai bune performante mondiale ale anului – iata, pe scurt, sinteza a editiei cu numarul 12.


Ca de obicei, vedetele raman in memoria publicului si asa se va intampla si dupa
Berlin, o editie care intotdeauna va fi "atasata" imaginii senzationalului jamaican Usain Bolt. La 23 de ani abia impliniti, triplu campion mondial, Bolt a lasat impresia unui "extraterestru", cu toate ca imediat dupa succesul de la stafeta a revenit printre muritori, declarand: "Sunt mort de oboseala!". Avea si de ce, pentru ca intr-o singura saptamana a sustinut 4 curse de 100 m, 3 la 200 m, doua la 4x100 m, toate cu evolutii de varf, fara a-si permite vreo greseala.

In aceste conditii, delegatia Romaniei, alcatuita, pentru prima oara, numai din femei, 16 la numar dupa retragerea de ultima ora a Lumintei Talpos, s-a numarat printre cele care nu s-au intors acasa cu traisata goala. A fost, in principal, medalia de bronz cucerita de veterana Nicoleta Grasu la aruncarea discului, la a 8-a participare, cu cel mai bun rezultat al sezonului (65,20 m), dar am mai avut cateva rezultate promitatoare si, oarecum, multumitoare: excelentul loc 4 al Monicai Stoian la aruncarea sulitei, locul 7 al foarte tinerei Cristina Bujin la triplusalt, locul 8 al Angelei Morosanu la 400 m garduri, plus finala prinsa de Maria Negoita la sulita, incheiata pe 10. Astfel, in clasamentul pe puncte, unde conteaza locurile 1-8, Romania s-a situat pe 24, iar in ierarhia pe medalii, pe locul 32, la competitie participand 204 tari.

Viitoarea editie este programata in 2011, in Coreea de Sud, la Daegu, editie la care majoritatea junioarelor noastre participante acum – 10 din cele 16 concurente romance la Berlin au avut aceasta varsta – vor fi mai experimentate si cu sanse mai mari la medalii.

» In ultima zi am asistat la un mod inedit de a cuceri un titlu: masa verde. In fapt, proba feminina de 1.500 m, incheiata pe pista cu spaniola Rodriguez pe primul loc, a fost castigata, prin decizia arbitrilor de parcurs, de Maryam Jamal din Bahrein, sosita initial a doua. Descalificarea atletei spaniole a venit firesc dupa ce ea a doborat-o cu 200 m inainte de sosire pe lidera de atunci a cursei, etiopianca Gelete Burka. Lucrurile au fost atat de clare, incat spaniolii au renuntat sa faca apel.

Blog Archive

Scoruri Fotbal Live: Jos cu toate recordurile!
Scoruri Fotbal Live: Jos cu toate recordurile!
Scoruri Fotbal Live: Jos cu toate recordurile!
Scoruri Fotbal Live: Jos cu toate recordurile!