Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Vanzarile mici au redus profitul Impact cu 35% in T3

Dezvoltatorul imobiliar Impact Bucuresti (IMP) a inregistrat in trimestrul al treilea un profit net de aproape 2,8 mil. lei (0,77 mil. euro), in scadere cu circa 35% comparativ cu perioada similara a anului trecut, cand castigul companiei s-a ridicat la 4,3 mil. lei (1,3 mil. euro), potrivit datelor pe standarde romanesti (RAS).
Cifra de afaceri a Impact s-a redus in aceeasi perioada cu 16%, pana la 31,7 mil. lei (8,8 mil. euro). In ciuda rezultatelor mai slabe din trimestrul al treilea, indicatorii financiari ai Impact pe primele noua luni sunt in crestere, cifra de afaceri a dezvoltatorului majorandu-se in aceasta perioada cu 56,4%, pana la 109,3 mil. lei (30 mil. euro), iar profitul net urcand cu 16% si ajungand la 16,8 mil. lei (4,6 mil. euro).
La nivelul activitatii de exploatare, profitul companiei s-a majorat in primele trei trimestre cu 81%, la 21,4 mil. lei (5,9 mil. euro), care a fost redus cu pierderile de pe partea financiara a companiei, provenite din dobanzile la credite si diferente de curs nefavorabile.
"Bugetul in primele noua luni la nivelul profitului pe date IFRS a fost realizat in proportie de 93%, mai putin cel scontat a fi obtinut din vanzarea unor parti din proiecte catre parteneri straini, care nu s-au realizat din cauza randamentelor ridicate pe care le cer si care nu pot fi obtinute in actualele conditii de piata", a precizat Carmen Sandulescu, directorul executiv al Impact.
Compania estima la inceputul anului ca va realiza un profit din vanzarea unor bucati din proiectele dezvoltate in valoare de 64,3 mil. lei (17,6 mil. euro).
Conducerea Impact a precizat ca in momentul de fata lumea asteapta sa vada daca preturile de pe piata scad, dar ca nevoia pentru locuinte nu poate fi inhibata la nesfarsit si se asteapta ca spre finalul anului viitor vanzarile sa revina puternic.
Totodata, Dan Ioan Popp, presedintele Impact, se asteapta ca preturile la apartamentele proprii sa ramana cvasiconstante in urmatoarele 6 luni.
Compania a lansat recent un produs pentru potentialii clienti care se asteapta la o scadere a pretului la apartamente, in cazul confirmarii acestui scenariu, clientii putand sa primeasca inapoi diferenta de pret, calculata pe baza listei de preturi afisata pe site-ul propriu din acel moment, dar numai pana la sfarsitul anului viitor.
"Realitatea care descrie nevoia de pe piata rezidentiala si modul cum este satisfacuta aceasta nevoie ar trebui sa infirme orice pesimism... Bucurestiul este o calamitate din punct de vedere al infrastructurii. Este nevoie de niste masuri foarte serioase pe care autoritatile se pare ca inca nu sunt pregatite sa le ia si efectul direct va fi ca orasul isi va cauta noi puncte de dezvoltare in afara acestuia, unul dintre ele fiind zona de nord unde construim noi. Cred ca aceasta zona este nejustificat neapreciata pentru ca daca linia de metrou si centura de cale ferata nu se pun in functiune, Bucurestiul urmeaza sa se blocheze in urmatorii trei ani", a declarat Popp.
El mai spune ca autoritatile cu intelepciune au emis bonduri pe 1.000 de ani pentru infrastructura.
"Concluzia este ca numai o greva poate face ca autoritatile sa nu mai atenteze la sanatatea fizica si mentala a cetatenilor. In curand, vom avea centre medicale din 300 in 300 de metri in caz de lesin in trafic, cu ghilimelele de rigoare", spune Dan Ioan Popp.
Conducerea Impact spune ca deocamdata nu se pune problema punerii in "stand-by" a proiectelor dezvoltate sau reanalizarea acestora, intrucat compania are capacitatea de a le finanta.
Impact dezvolta in parteneriat cu autoritatile din Cluj-Napoca un proiect la Dealul Lomb pe cateva zeci de hectare si care necesita investitii de peste 600 mil. euro.
Conducerea Impact spune ca in actualele conditii de creditare, contributia anuala a Impact la finantarea acestui proiect este de circa 20 de milioane de euro, iar perioada medie de recuperare a investitiei este de doi ani, astfel ca la un calcul simplist, Impact ar putea finanta intregul proiect cu o investitie initiala de circa 40 de milioane de euro.
Compania dispunea la sfarsitul lunii septembrie de lichiditati in valoare de 90,6 mil. lei (aproape 25 mil. euro).
Totodata, Impact detinea la aceeasi data active totale in valoare de 586,8 mil. lei (circa 160 mil. euro), o parte a acestora putand fi folosite la nevoie in viitor pentru acoperirea unor necesitati de finantare.
Actiunile Impact au scazut de la inceputul anului cu peste 90%, insa au inregistrat o revenire puternica in ultimele zile, capitalizarea companiei fiind in prezent de 20,5 milioane de euro.