Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Lista neagră a lui Traian Băsescu

eful statului le-a transmis greilor din PDL să le facă loc tinerilor şi să nu-şi promoveze „prietenii“.

În mai puţin de o oră cât a stat sâmbătă cu PDL-iştii din toată ţara la Clubul Diplomaţilor, preşedintele Traian Băsescu le-a răsturnat complet planurile exact când împărţirea funcţiilor era în toi, în discuţiile cu PSD.

„Sunt câţiva de ani buni la conducerea partidului care n-au făcut mare lucru“, „Trebuie să faceţi loc tinerilor“, „Renunţaţi la oamenii de casă
în funcţii publice. E valabil, inclusiv pentru judeţe“, „Nu uitaţi că e criză“ au fost, potrivit unor surse din PDL, doar câteva dintre mesajele care au lăsat partidul descumpă nit în faţa marii împărţeli.

În discuţiile private cu o parte dintre PDL-işti, Băsescu ar fi dat şi numele indezirabilor. Pe lista celor pe care şeful statului nu i-ar mai susţine se află, susţin sursele citate, Radu Berceanu - după eşecul de la locale -, Adriean Videanu - pentru refuzul de a candida
atât la Primăria Capitalei, cât şi la parlamentare -, dar şi Vasile Blaga - pentru rateul din iunie, la Bucureşti.

Băsescu, pentru ruperea ministerului lui Blaga

Numele vizate sunt, în mare parte, cele care, în ultimele zile, au fost avansate, în discuţiile cu PSD, ca variante pentru mai multe ministere. Celor trei grei din PDL li s-ar adăuga „prietenii lor“ în rândul cărora Băsescu a fost însă rezervat cu nominalizările. Ca plan de rezervă, o parte dintre liderii democrat- liberali iau în calcul varianta şefiei unei comisii parlamentare.

În plus
, chiar dacă Vasile Blaga s-a luptat în ultimele zile să păstreze întreg Ministerul Administraţ iei şi Internelor, democratliberalii au aflat că opţiunea şefului statului ar fi separarea celor două domenii. În opinia sa, una dintre soluţii ar fi alipirea Administraţiei la Ministerul Dezvoltării Regionale. Râvnită de PSD, Administraţ ia a fost disputată din nou la negocierile de sâmbătă seara dintre cele două partide. Fără a fi definitiv tranşată problema, s-a convenit totuşi ca ultimele retuşuri pe programul de guvernare în domeniu să le facă PSD-istul Liviu Dragnea, urmând ca Blaga să aibă ultimul cuvânt pe partea de Interne.

Dan Nica, ministrul lui Căşuneanu

Lista indezirabililor - pe care intră toţi aleşii locali - nu conţine însă doar nume din PDL. Democrat-liberalii au primit din nou Ministerul Justiţiei pentru un independent agreat de ambele partide, dar mai ales de Băsescu. Astfel, din cursă a ieşit Victor Ponta (PSD), în cărţi fiind însă Corneliu Bârsan. Un nou blocaj a apărut la Finanţe.

În discuţiile de sâmbătă, PSD a revendicat ca nenegociabile şi a primit Finanţele, la pachet cu Transporturile, cedând în schimb fără pretenţii Apărarea şi Internele în favoarea PDL. Finanţistul agreat de ambele părţi, Mihai Tănăsescu, ar fi transmis însă un refuz ferm de a renunţa la actualul post la FMI, situaţie în care a fost avansat ca variantă Dan Nica. Fostul deţinător al portofoliului Comunicaţiilor în perioada Năstase este cel la care Băsescu s-a referit săptămâna trecută în discuţiile cu partidele când le-a spus că are informaţii „că un drumar din Moldova (Costel Căşuneanu - n.r.) vrea să-şi pună ministru la Transporturi“.

Blog Archive

Scoruri Fotbal Live: Lista neagră a lui Traian Băsescu
Scoruri Fotbal Live: Lista neagră a lui Traian Băsescu
Scoruri Fotbal Live: Lista neagră a lui Traian Băsescu
Scoruri Fotbal Live: Lista neagră a lui Traian Băsescu