Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Cine conduce din umbra campaniile marilor partide

Principalele partide de pe scena politica romåneasca mizeaza in continuare cu precadere pe consultanta din afara tarii. Astfel ca, in preajma alegerilor locale, strategii de baza ai PNL, PSD si PD-L au inceput sa lucreze. Desi campania pentru locale se face diferentiat pe zona, ceea ce presupune ca fiecare candidat sa-si construiasca o strategie proprie, intotdeauna exista cåteva linii directoare dictate de la centru. Iar tocmai in vederea acestor pretioase sfaturi ar putea intra in «scena»: Dan Andronic si Arthur Finkelstein plus
Tal Silberstein, acompaniati de Dorin Marian pentru PNL, Felix Tataru si posibil Carol Sebastian pentru PD-L, iar pentru PSD deja celebrii consilieri ai lui Tony Blair - Anthony Giddens si James Humphreys. In teritoriu, fiecare isi alege ce consultanti doreste. Tocmai de aceea s-a ajuns ca Adriana si Claudiu Saftoiu sa consilieze in vederea localelor unii primari PNL.

Firma sotilor Saftoiu, Capital Promotion, se va implica direct in campania
electorala a mai multor primari PNL, transmite NewsIn. Potrivit fostei consiliere a lui Traian Basescu, Adriana Saftoiu, firma Capital Promotion lucreaza cu mai multi primari PNL cu care a colaborat si în campania din 2004, dar si cu alti candidati independenti. Adriana Saftoiu a precizat pentru «Gardianul» ca „nu este nimic nou si nimic extraordinar in faptul ca lucreaza cu liberalii“. „Firma pe care o reprezint a mai lucrat cu acesti oameni si nu am gasit de cuviinta sa incetam colaborarea cu ei doar pentru ca PNL si PD nu s-au mai inteles. Dar vreau sa intelegeti ca suntem consultanti. In nici un caz nu sunt sefa de campanie la Hunedoara, asa cum s-a spus. Deci noi oferim consultanta. Insa daca stafful de campanie al respectivului primar cu care noi lucram decide sau nu sa tina cont de eventualele linii directoare de la centru, este problema lor. Trebuie sa va spun ca o campanie unitara la nivel national a unui partid este valabila mai mult pentru parlamentare. La locale, in principiu fiecare isi face campania asa cum considera, tinand cont de specificul fiecarei zone si a elementelor din teritoriu, pe care el le cunoaste cel mai bine“, a mai spus Adriana Saftoiu. Desi fostul consilier prezidential a precizat ca numele oamenilor cu care va lucra in campanie sunt informatii confidentiale la acest moment, surse liberale citate de NewsIn sustin ca primarul Bacaului, liberalul Romeo Stavarache, este unul dintre cei care ar beneficia de consultanta pe probleme de imagine a firmei sotilor Saftoiu. Aceleasi surse au precizat ca un alt client ar fi candidatul PNL pentru primaria orasului Galati, Marius Stan.

Andronic si Saftoiu s-au infratit
Liberalii vor mai colabora pentru alegerile locale si cu firma condusa de Dan Andronic, Multimedia Political Communication, fost sef al campaniei lui Adrian Nastase. Andronic lucreaza in echipa cu grupul de consultanti israeliano-americani, care il include pe Arthur J. Finkelstein, un fost consultant al lui Richard Nixon si al altor politicieni americani, dar si al companiilor omului de afaceri
Donald Trump. Arthur Finkelstein a mai fost angrenat in campaniile de imagine a PNL si a liderului acestuia, Calin Popescu-Tariceanu, pentru alegerile europarlamentare. Strategul american, cel care a pus pe jar adversarii politici ai republicanilor timp de 30 de ani, si-a creat reputatia pe doua dimensiuni: campanii negative si discretie. Metoda folosita de acesta este suprasaturarea electoratului prin afise, spoturi, mesaje verbale, care, repetate frecvent, discrediteaza si dezarmeaza adversarii clientelei sale. Un alt strateg american al PNL este si Tal Silberstein, care a lucrat pentru campania lui Adrian Nastase din 2004, insa i-a oferit consultanta si premierului israelian Ehud Olmert. Un alt important strateg de a carui expertiza poate beneficia PNL este si Dorin Marian, care nu demult a fost numit seful departamentelor lui Tariceanu. Activitatea sa este una foarte discreta, insa cuvantul sau cantareste foarte mult mai ales in ochii premierului. „Am contract de consultanta cu PNL valabil pana la sfarsitul acestui an. Deci pana atunci lucram cu PNL, implicit si la aceasta campanie. Noi ne ocupam de focus grupuri, sondaje, analiza, strategie. Tinem legatura cu Tariceanu si Motreanu. Noi le facem oferta, dar desigur ei decid ce fac mai departe, adica ce aplica sau nu. Despre strategia de la alegerile care se apropie nu pot sa va spun foarte multe pentru ca este in proces de elaborare“, a declarat Dan Andronic.

Tataru ramâne cu PD-L
Daca PD-L va decide sa apeleze si la o strategie la centru pentru alegerile locale, cel mai probabil va apela la partenerul deja consacrat, Felix Tataru. Acesta a coordonat campaniile electorale ale actualului presedinte Traian Basescu inca din anul 2000, de la lupta pentru Primaria Capitalei. In campaniile sale, el a mizat foarte mult pe „new media“, lucru soldat si cu miscarea „guerilla digitala“. Se pare insa ca in echipa de consilieri ai PD-L a fost cooptat de curand si Carol Sebastian. Senatorul PD-L Radu Berceanu ne-a declarat insa ca nu crede ca vor exista consilieri de campanie electorala pentru alegerile locale la nivelul candidatilor din teritoriu, dat fiind faptul ca fiecare localitate in parte presupune un anumit tip de abordare in privinta propriului electorat. El a adaugat ca, in general, pana acum nu au fost impuse anumite directii dinspre centru spre teritorii in ceea ce priveste desfasurarea campaniei electorale, exceptand anumite „elemente de culoare sau mesaje inedite“. Pedelistul a adaugat ca inca nu au fost stabilite strategiile de campanie electorala.

PSD-ul, inca «laburist»
PSD va merge cel mai probabil pe mana consilierilor britanici adusi la partid de Mircea Geoana. Desi „vechea garda“ social- democrata care ii include pe Adrian Nastase si Miron Mitrea s-a intors in forta in PSD, la nivelul consilierilor inca nu s-a produs
o modificare sensibila. Astfel ca au ramas pe pozitii consilierii lui Tony Blair adusi de presedintele PSD. Acestia l-au inlocuit la un moment dat pe israelianul Ron Werber, care ar fi fost adus de Miron Mitrea, conform unor informatii aparute in presa. „Sunt membrii ai staff-ului laburistilor, consilieri din jurul lui Tony Blair“, a explicat Cristian Diaconescu. Asadar PSD ar putea fi consiliat in alegeri de Anthony Giddens si de James Humphreys. Ar putea sa mai apara si Matthew John Carter, cu care PSD a colaborat anul trecut pentru europarlamentare. La o reuniune a PSD de atunci, Matt Carter s-a intretinut cordial cu strategul din umbra al PSD, Viorel Hrebenciuc. Principalul sfat pentru conducerea social-democrata de la acea vreme, „fara liberali!“.