Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Fereastra de oportunitate

În plină perioadă de turbulenţe pe pieţele internaţionale, economia românească a continuat să dea semne de creştere viguroasă.

„Am rămas mut când am auzit că economia României ar fi în recesiune“, spunea deunăzi Mugur Isărescu, guvernatorul BNR. Şi nu poţi să rămâi decât mut atunci când auzi comentarii de acest gen de la oameni politici, făcute doar pentru a-i trage un ghiont Guvernului.

Nu-i vorbă, Guvernul face destule prostii, plantează bombe cu ceas care să explodeze în braţele viitorului Executiv, minează bugetul de stat, dar deocamdată, slavă Domnului, economia creşte într-un ritm pe care Germania sau Franţa nu pot nici să-l viseze.

Tot mut rămâi când auzi că puterea de cumpărare a românului, nivelul de trai, ar fi scăzut în ultimii ani. Cu greu am putea găsi o perioadă comparabilă cu ultimii ani ca ritm de creştere a puterii de cumpărare.
O ştire care trece neobservată ca un fapt divers: în februarie, România s-a situat pe primul loc între ţările europene ca rată de creştere a numărului de maşini noi înmatriculate. Tot pe primele locuri (ca ritm de creştere) suntem şi la vânzările de produse
electrocasnice, mobilă şi calculatoare
.

Toate acestea înseamnă putere de cumpărare şi un nivel de trai care creşte accelerat. Comparaţia se face cu nivelul de la care am plecat, foarte scăzut, dar ritmul în care recuperăm este vizibil şi impresionant.

În plină perioadă de turbulenţe pe pieţele internaţionale, economia românească a continuat să dea semne de creştere viguroasă, iar investitorii continuă să fie atraşi de piaţa noastră.

Săptămâna aceasta va avea loc desantul Ford la Craiova. Semnificaţia acestui fapt este mai mare decât simpla preluare a unei companii de către un investitor.

Deja, alte nume mari din industria auto
au început să cerceteze terenul în vederea unor viitoare investiţii. Vom avea, în 2008, al nouălea an de creştere economică neîntreruptă. Şi, dacă nu vor interveni cataclisme, am mai putea avea încă cel puţin tot atâţia până când economia va obosi şi va trebui să-şi tragă puţin sufletul. Dar atunci, probabil, vom avea deja ca monedă naţională euro şi altfel se vor pune problemele.