Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Grupul de interese prezidential

Cand nu credeam ca vom mai putea afla ceva care sa ne uimeasca in legatura cu trecutul presedintelui Traian Basescu, in special cel legat de dorinta sa de a se chivernisi, iata ca o ancheta realizata de Andrei Badin, de la „Jurnalul National“, ne demonstreaza ca nimic nu este imposibil de aflat in aceasta speta si in privinta persoanei sus-numite. In sinteza, despre ce este vorba (cititi si minunati-va!).
In perioada in care a detinut functii publice, intre 1994 si 2001, Traian Basescu si familia sa au obtinut echivalentul a peste un milion de dolari din fondurile destinate Romaniei prin programul PHARE-UE pentru firmele lor.
„Povestea prosperitatii lui Basescu scoate la iveala un politician care nu prea are multe in comun cu principiile pe care le declama astazi“, observa Andrei Badin. Conform contractului de credit nr. 10120 din 18 mai 1994, familia presedintelui Basescu a obtinut pentru firma
SC Star Maritime SRL un credit de la Banca Agricola, azi Raiffeisen, din surse ale BIRD-BERD, adica din fondurile oferite de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.
Suma imprumutata era de 158.000 USD, plus
41.375.000 lei, echivalentul a 39.500 USD. Potrivit contractului de credit, echivalentul sumei de 39.500 USD a fost obtinut nu prin calcularea echivalentului sumei la data aprobarii imprumutului, ci „la cursul de la data intocmirii documentatiei“. Adica unul mai mic, deoarece, pentru cei care isi aduc aminte, acum 14 ani valoarea dolarului american crestea zilnic.
Datorita acestei stratageme, familia presedintelui Basescu a fost avantajata din start de o banca de stat. Dar nu numai atat, deoarece firma de inghetata a presedintelui a obtinut si dobanzi preferentiale. Familia Basescu a obtinut creditul din 1994 pentru achizitionarea unei linii tehnologice de fabricatie industriala a inghetatei de la firma italiana Technogel SA.
La acea vreme, in firma Star Maritime actionari erau Mircea, fratele, si Maria Basescu, sotia presedintelui. Firma Star Maritime s-a metamorfozat apoi sub diferite nume si intr-un final, cativa ani mai tarziu, il avea ca actionar si pe Traian Basescu.
Totul a culminat atunci cand Basescu a promovat, pe cand era ministru al transporturilor, o ordonanta de urgenta a Guvernului prin care familia sa scapa de returnarea creditului de circa 200.000 USD plus dobanzi catre Banca Agricola, obtinut in mod preferential pe cand era parlamentar.
Cam aceasta este povestea spusa in „Jurnalul National“. Trista, adevarata, crunta, dar atat de veridica. Stiu, veti spune, ca si unii forumisti care au postat mesaje pe site-ul „Jurnalului“, ca nu este singurul politician care a procedat asa, care si-a facut anumite avantaje, care a fost la locul potrivit in momentul potrivit, care a beneficiat de informatii la prima mana pe care le-a folosit in scop de afacere personala si asa mai departe.
Uimitoare sunt insa tupeul si insistenta cu care Traian Basescu si-a atacat adversarii politici pentru fapte mult mai marunte sau inventate, folosind cuvinte triviale, acuzatoare, bombastice, care fac deliciul publicului, fac chiar si audienta, dar nu pot fi probate in justitie, pentru simplul motiv ca sunt scorneli ori exagerari. Insa implicarea sa in Dosarul „Flota“, alocarea casei din Mihaileanu cand era primar si stergerea unei datorii de sute de mii de euro sunt fapte pe care Traian Basescu le poarta in spinare si nu stiu ce vorbe mestesugite ar mai putea inventa pentru a diminua efectul acestora. Ori pentru a pacali, din nou, publicul, cu lacrimi sau rasete, dupa caz.
S-a dovedit ca omul care s-a dat comunist in campanie
, alaturi de Nastase, si il ironiza pe saracul si cinstitul Ion Iliescu, care nu a stiut sa faca fata avalansei de baroni locali ai PSD, era el insusi, de fapt, un capitalist parvenit si un baron de Bucuresti in toata puterea cuvantului.