Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Asasinat de rezonanţă în Transnistria

Şeful filialei Tiraspol al partidului condus de un fiu al liderului transnistrean Igor Smirnov a fost asasinat în noaptea de luni spre marţi.

Potrivit agenţiei de ştiri transnistrene Lenta PMR, liderul filialei Tiraspol al Partidului Patriotic din Transnistria, Viktor Neumoin, a fost omorât în faţa blocului în care locuia.

Partidul Patriotic din Transnistria este condus de Oleg Smirnov, fiul liderului administraţiei de la Tiraspol, Igor Smirnov.

Formaţiunea respectivă este în favoarea independenţei regiunii separatiste, a consolidării puterii prezidenţiale în Transnistria şi a unei accentuate politici proruse.

Ucis cu un pistol automat

Lenta PMR afirmă că ucigaşul îl aştepta pe Viktor Neumoin lângă blocul său şi a deschis focul când acesta iesea din maşină, folosind un pistol automat.

Viktor Neumoin a murit imediat.

El avea 50 de ani şi a participat la războiul de pe Nistru din 1992 de partea regimului separatist de la Tiraspol.

Miliţia transnistreană este în căutarea ucigaşului. Potrivit unor surse neoficiale, anchetatorii înclină să creadă că moartea şefului filialei Tiraspol a Partidului Patriotic din Transnistria este legată mai degrabă de activitatea sa comercială decât de cea politică.

Autorităţile de la Chişinău nu au făcut nici un fel de comentarii pe marginea cazului respectiv.

Tensiunile par să ia amploare în Transnistria

Uciderea liderului filialei Tiraspol a Partidului Patriotic survine la numai o zi după ce miliţia transnistreană a reţinut câţiva reprezentanţi ai partidului comunist din regiune, în frunte cu liderul formaţiunii, Oleg Horjan.

Aceştia chemaseră cetăţenii să iasă la un miting neautorizat de protest în centrul Tiraspolului.

Oleg Horjan şi adjuncta sa, Nadejda Bondarenko, au fost condamnaţi la trei zile de arest administrativ pentru tulburarea ordinii publice.

Arestările au provocat nemulţumirea membrilor partidului comunist din Transnistria.

Potrivit agenţiilor de ştiri transnistrene şi ruse, câteva zeci de simpatizanţi ai formaţiunii au manifestat la Tiraspol cerând eliberarea celor doi.

Protestatarii însă au fost împiedicaţi să ajungă la clădirea sovietului suprem, adică a parlamentului transnistrean, şi la cea a guvernului.

Cordoane de poliţişi au înconjurat zona, instalând garduri de metal pe căile de acces.

Administraţia Tiraspolului afirmă că le-a propus comuniştilor transnistreni să-şi desfăşoare manifestaţia într-un parc din oraş însă aceştia au refuzat

Blog Archive

Scoruri Fotbal Live: Asasinat de rezonanţă în Transnistria
Scoruri Fotbal Live: Asasinat de rezonanţă în Transnistria
Scoruri Fotbal Live: Asasinat de rezonanţă în Transnistria
Scoruri Fotbal Live: Asasinat de rezonanţă în Transnistria