Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Legea ANI, din nou blocata in Comisia juridica din Senat

Senatorii juristii au dezbatut, azi, Legea ANI, sedinta fiind suspendata dupa ce mai multi parlamentari, in frunte cu Norica Nicolai (PNL) au constatat "neconstitutionalitatea" unui text privind aplicarea sanctiunilor disciplinare in cazurile averilor nejustificate sau conflictului de interese.

Parlamentarii au contestat textul
art. 21 care face referire la aplicarea sanctiunilor disciplinare in cazul in care se constata caracterul nejustificat al averii sau conflictul de interese.

"Nu vreau sa fac
nicio observatie acum, dar abia astept sa ridic exceptiile de neconstitutionalitate dupa ce legea va fi adoptata", a spus Antonie Iorgovan (PSD).

El a fost completat de Norica Nicolai (PNL), care a sustinut ca textul legii instaureaza regimul prezidential. "Textul aricolului 21 mi se pare excesiv. Presedintele nu are cum sa aplice sanctiuni pentru ca este neconstitutional. Riscam sa instauram un regim prezidential daca suntem de acord cu acest text", a afirmat senatorul liberal.

Norica Nicolai a fost sutinuta si de ceilalti membri ai Comisiei care au sustinut ca "tragerea la raspundere" a demnitarilor este reglementata prin lege, iar Agentia de Integritate nu este deasupra Constitutiei.

In cele din urma, presedintele Comisiei, Peter Ekcstein Kovacs (UDMR), a suspendat sedinta, solicitind reprezentantului Guvernului ca in 24 de ore sa vina cu modificarile care se impun.

Potrivit textului Legii ANI, "actul prin care se constata caracterul nejustificat al averii sau al unei parti a acesteia sau prin care se constata conflictul de interese se publica pe pagina de internet a Agentiei si se comunica, in termen de zece zile, organelor care aplica sanctiuni disciplinare sau care dispun revocarea, destituirea sau eliberarea din functie, precum si organelor fiscale
competente. Agentia va comunica, de asemenea, actul de constatare pentru presedintele Rominiei, pentru premier si Parlamentului".

Totodata, in text se precizeaza ca presedintele, la propunerea premierului, poate elibera din functie un ministru daca acesta intra sub incidenta Legii ANI.

Blog Archive

Scoruri Fotbal Live: Legea ANI, din nou blocata in Comisia juridica din Senat
Scoruri Fotbal Live: Legea ANI, din nou blocata in Comisia juridica din Senat
Scoruri Fotbal Live: Legea ANI, din nou blocata in Comisia juridica din Senat
Scoruri Fotbal Live: Legea ANI, din nou blocata in Comisia juridica din Senat