Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Basescu i-a dat dezlegare lui Ungureanu din fruntea Ministerului de Externe

Ministrul de externe, Mihai-Razvan Ungureanu, a fost eliberat din functie de catre presedintele Traian Basescu, postul devenind astfel vacant. Premierul Tariceanu urmeaza sa decida cine va asigura interimatul in fruntea Ministerului Afacerilor Externe.

Pana acum a fost vehiculat numele ministrului delegat pentru implementarea acquis-ului comunitar, Cristian David.

Neconcordante

Presedintele Basescu a semnat inca de luni decretul de vacantare a functiei de ministru de externe si l-a trimis spre publicare, dar documentul a ajuns abia ieri la Camera Deputatilor si la Monitorul Oficial.

Cu cateva ore inainte, premierul sesizase Curtea Constitutionala, cerandu-i sa medieze conflictul dintre presedinte si guvern generat de refuzul sefului statului de a lua act de vacanta postului.

In replica, purtatorul de cuvant
al presedintiei, Adriana Saftoiu, a declarat ca seful statului a semnat inca de luni decretul de eliberare din functie a lui Ungureanu.

Potrivit unui comunicat de presa al Camerei Deputatilor, documentul a ajuns ieri pe masa
secretarului general Georgeta Ionescu, in jurul orei 13.30, pentru a fi trimis spre publicare in Monitorul Oficial.

Adriana Saftoiu a explicat ca decizia de eliberare din functie a lui Ungureanu a fost comunicata abia ieri, pentru ca seful statului a dorit sa aiba intai o discutie cu Ungureanu, pentru a-l informa in legatura cu acest lucru. De altfel, discutia a avut loc in cursul diminetii.

Potrivit lui Saftoiu, presedintele Basescu nu a semnat decretul pana acum pentru ca Romania sa fie reprezentata in conditii optime la reuniunea ministrilor de externe ai tarilor membre UE, care a avut loc pe 5 martie, si la Consiliul European de Primavara, de pe 8-9 martie de la Bruxelles, unde tara noastra a participat pentru prima data in calitate de stat membru UE cu drepturi depline.

In ceea ce priveste sesizarea premierului Tariceanu adresata Curtii Constitutionale, purtatorul de cuvant al guvernului, Camelia Spataru, a precizat ca isi urmeaza cursul chiar daca ea ramane fara obiect.

LIPSA DE EXPERIENETA

De ce l-a refuzat presedintele pe Cioroianu

Purtatorul de cuvant al presedintiei, Adriana Saftoiu, a precizat de ce Basescu a refuzat sa-l numeasca in fruntea MAE pe Adrian Cioroianu. Ea a spus ca seful statului si-a exprimat "reticentele" inca de cand acesta a fost propus si ca l-a informat pe premier despre obiectiile sale
, propunandu-i sa-l numeasca pe Cioroianu la restructurarea guvernului.

"As vrea sa mentionez ca presedintele apreciaza activitatea parlamentara a domnului Cioroianu pe care il considera un tanar politician de perspectiva", a spus Saftoiu, adaugand ca seful statului doreste la externe o persoana cu experienta in acest domeniu.

Blog Archive

Scoruri Fotbal Live: Basescu i-a dat dezlegare lui Ungureanu din fruntea Ministerului de Externe
Scoruri Fotbal Live: Basescu i-a dat dezlegare lui Ungureanu din fruntea Ministerului de Externe
Scoruri Fotbal Live: Basescu i-a dat dezlegare lui Ungureanu din fruntea Ministerului de Externe
Scoruri Fotbal Live: Basescu i-a dat dezlegare lui Ungureanu din fruntea Ministerului de Externe