Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Politica de maidan

Argumentele au fost inlocuite cu injuraturi * Basescu i-a facut mincinosi si lichele pe politicieni * Premierul i-a raspuns cu acelasi vocabular * Buboiul sta sa se sparga

Scena politica s-a transformat intr-o satra in care tigania a fost ridicata la nivel de argument. Liderii politici se improasca cu invective lasand la spate orice urma de civilizatie, educatie sau civism. Presedintele, in goana sa nebuna dupa himera liderului absolut, a adus limbajul matelotilor in curtea Palatului Cotroceni. "Lichelism politic, premierul minte, Felix motanul" sunt cateva epitete folosite de seful statului la adresa adversarilor politici. Sunt vorbele presedintelui tarii, care teoretic si constitutional, ar trebui sa aiba un comportament echidistant fata de toti cetatenii indiferent daca l-au votat sau nu. Jocul sau la marginea Constitutiei l-a impins la aprecieri care tin de bucataria partidelor, la asertiuni total nepotrivite cu statutul sau de sef de stat. Pe de alta parte, premierul Tariceanu a trecut de la extrema moale, a liderului incasator, la pozitia de cocos. El se preteaza sa-i raspunda presedintelui, care are macar scuza unei vieti aspre, prin porturile si docurile lumii, cu acelasi limbaj. "Declaratii halucinante; minte!; jongleaza cu jumatati de adevar si minciuna; sunt contraatacurile lui Tariceanu la adresa presedintelui. De la cele doua personalitati, in jos, limbajul se degradeaza si mai tare. Geoana il califica las pe Basescu si drept rusinea institutiei prezidentiale, in timp ce Voiculescu spune ca e ipocrit. Clasa politica se pregateste parca pentru un concurs de injuraturi, iar publicului nu-i vine sa creada ce specimene de conducatori si-a ales. La circ, baieti! (Mihai TOADER)

Presedintele s-a dezlantuit la Pro Vest

Geoana, Felix motanul si celelalte lichele politice

Presedintele Traian Basescu i-a acuzat, la Pro Vest, pe "Felix motanul", Mircea Geoana, Norica Nicolai si Bogdan Olteanu ca, "din dorinta care ii orbeste" de a-l ataca, au mers pana la a le face rau celor doi romani arestati in Irak, dand dovada de "lichelism politic dus la absurd". "L-ati vazut pe Felix? Felix motanul! Ce abordare agresiva, acuzand serviciile de informatii romanesti si sa vina sa-i spuna lui, presedintele lui Felix, cum ne-am trimis noi spioni in bazele americane", a declarat Basescu. "Ce am vazut ieri (joi - n.r.) la televizor este lichelismul politic dus la absurd. Daca ati vazut, au fost oameni politici care, pentru a-si face jocurile, au lansat suspiciunea: sunt ofiteri acoperiti ai serviciilor secrete romanesti, sa vina directorul SIE la Parlament sa ne spuna noua de ce ii spionam pe americani - Bogdan Olteanu, Mircea Geoana, Norica Nicolai si au mai fost destui", a spus Basescu.

Iliescu, prea indulgent cu prostanacul

Presedintele Traian Basescu s-a lansat intr-un atac extrem de dur la adresa lui Mircea Geoana, sustinand ca Ion Iliescu a fost indulgent cand l-a etichetat pe liderul PSD drept "prostanac". "Pe domnul Geoana l-a etichetat domnul Iliescu ca fiind prostanac, ceva de genul asta. E, a fost indulgent etichetandu-l doar asa!", a spus seful statului.

El l-a acuzat pe Geoana ca a incercat sa il decredibilizeze inainte de discursul rostit in fata Parlamentului European. "Daca v-ati uitat, (Mircea Geoana - n.r.) spunea: Cum si-a permis presedintele sa mearga in Parlamentul European, pentru ca noi am anuntat ca vom declansa procedura de demitere! Ce mod de a gandi este, sau cum foloseste un politician roman ideea de a decredibiliza presedintele tarii, chiar mergand intr-o actiune politica in folosul Romaniei?", a spus Basescu.

PSD a castigat alegerile

Pe de alta parte, seful statului a sustinut ca liderul opozitiei nu pare a fi, in momentul de fata, Mircea Geoana, ci "altcineva, de pe la liberali". Seful statului a mai spus ca el a adus la putere, in 2004, partidele din Alianta, care pierdusera alegerile si ca i-a trimis pe social-democrati in opozitie, desi ei castigasera, pentru ca asa i s-a parut corect "pentru romani, in primul rand". Basescu a mai spus ca nu se teme de procedura de suspendare, pentru ca si-a asumat, la inceputul mandatului, posibilitatea inceperii unui astfel de demers. (R.A.)

Tariceanu: "Basescu jongleaza cu jumatati de adevar si minciuna"

Traian Basescu jongleaza cu jumatati de adevar si jumatati de minciuna, a sustinut Calin Popescu Tariceanu intr-un interviu acordat Jurnalului National care va aparea astazi.

"Traian Basescu jongleaza constant cu jumatati de adevar si jumatati de minciuna, iar aici este esenta imposturii despre care vorbeam mai devreme. Traian Basescu a vopsit semaforul in verde, ca sa poata trece strada si cand este rosu. Asta nu inseamna ca respecta regulile de circulatie. Dar biletelul este doar un exemplu. L-am auzit recent amenintand ca va vorbi despre politica mincinoasa. Nu il rog, ci il somez sa o faca! Pana acum, singura politica mincinoasa a fost cea pe care a practicat-o", a declarat premierul. "Minciuna prin omisiune, tot minciuna este, oricat balet logic s-ar face pe aceasta tema. Iar in momentul in care Traian Basescu omite sa spuna adevarurile supreme pe care zice ca le detine, omite sa prezinte dovezile pe care le invoca, si omite sa treaca de la vorbe la fapte, nu face altceva decat sa persevereze in minciuna", a mai spus Tariceanu. El i-a cerut presedintelui sa trimita la Parchet toate dovezile pe care le detine pentru a demonstra veridicitatea afirmatiilor facute. "Daca Traian Basescu detine dovezi pentru acuzatii atat de grave, este obligat de lege sa le dea mai departe. Iar daca vorbeste fara dovezi, doar pentru a poza in primul justitiar al tarii, atunci avem de-a face cu noi manifestari ale unei campanii
electorale care umfla procentele presedintelui, dar arunca in ridicol institutia Prezidentiala", a mai declarat premierul.

El s-a referit si la situatia lui Mihai Razvan Ungureanu, respingand informatia potrivit careia l-a demis pe Ungureanu doar pentru a dovedi ca nu a fost informat in legatura cu muncitorii romani rapiti in Irak. "Asta-i o marsavie fabricata in laboratoarele de la Cotroceni! Pentru Traian Basescu nu mai exista nici macar reguli de bun simt, daramite legi! In primul rand, daca vorbim de mincinosi, trebuie sa ne uitam la declaratiile lui halucinante. Cica s-a concentrat la un discurs si a uitat ca doi romani erau acuzati de spionaj in Irak. Ori nu este obisnuit sa citeasca mai mult de doua pagini si a fost epuizat dupa ce a vorbit zece minute in Parlamentul European, ori minte". (R.A.)

Balacareala liderilor politici

Traian Basescu

u "Omul acesta (n.red. Calin Popescu Tariceanu) minte atat de mult incat nu trebuie luat in consideratie cand spune <>. Este imposibil, imposibil ca ministrul de Externe sa trimita presedintelui Romaniei o informare, iar primului-ministru nu."

u "Pe domnul Geoana l-a etichetat domnul Iliescu ca fiind prostanac, ceva de genul asta. E, a fost indulgent etichetandu-l doar asa!".

u "Cand vezi o speranta a reasezarii PSD care este manipulata politic de domnul Iliescu, constitutional de domnul Iorgovan care il pacaleste ca sunt abateri constitutionale, de domnul Hrebenciuc care ii promite ca ii aduna voturi, te uiti si te crucesti ca o astfel de disputa in vorbe este etichetata drept criza, in conditiile in care institutiile sunt la locul lor si functioneaza, tara are Parlament, are Guvern, are presedinte". (despre Mircea Geoana)

u "Acesti oameni (cei doi romani eliberati dupa ce fusesera retinuti in Irak - n.r) aveau dreptul sa nu fie obiect de balci in Romania din dorinta de a se lovi in presedinte. L-ati vazut pe Felix? Felix motanul! Ce abordare agresiva, acuzand serviciile de informatii romanesti si sa vina sa-i spuna lui, presedintele lui Felix, cum ne-am trimis noi spioni in bazele americane". (despre Dan Voiculescu)

Calin Popescu Tariceanu

u "Traian Basescu jongleaza constant cu jumatati de adevar si jumatati de minciuna, iar aici este esenta imposturii despre care vorbeam mai devreme. Traian Basescu a vopsit semaforul in verde, ca sa poata trece strada si cand este rosu. Asta nu inseamna ca respecta regulile de circulatie. Dar biletelul este doar un exemplu. L-am auzit recent amenintand ca va vorbi despre politica mincinoasa. Nu il rog, ci il somez sa o faca! Pana acum, singura politica mincinoasa a fost cea pe care a practicat-o."

u "Pentru Traian Basescu nu mai exista nici macar reguli de bun simt, daramite legi! In primul rand, daca vorbim de mincinosi, trebuie sa ne uitam la declaratiile lui halucinante. Cica s-a concentrat la un discurs si a uitat ca doi romani erau acuzati de spionaj in Irak. Ori nu este obisnuit sa citeasca mai mult de doua pagini si a fost epuizat dupa ce a vorbit zece minute in Parlamentul European, ori minte".

u "E ca si cum i-as cere lu' dracu' sa vorbeasca cu Dumnezeu sa ma pun bine pe langa el. E o pura facatura!" (despre Traian Basescu)

u "Se demonizeaza institutia prezidentiala, se transforma intr-o carciuma, intr-un Golden Blitz."

Mircea Geoana

u"Traian Basescu a folosit, in emisiunea televizata, un limbaj politic inacceptabil, de maidan. Acest cetatean este o rusine pentru institutia prezidentiala din Romania, este nu doar un las, ci si un mincinos."

Dan Voiculescu

u "Basescu este ipocrit si scoate intotdeauna hartiutele cand ii convine."

Ungureanu e dorit in PLD

Liderii PLD l-au curtat, sambata, pe ministrul de Externe, Razvan Ungureanu, spunand raspicat ca este binevenit printre liberali democrati. Presedintele PLD, Theodor Stolojan, a declarat ca ar fi foarte multumit daca Ungureanu va decide sa i se alature. "Asta va fi o decizie a dansului. Eu nu am avut o discutie cu domnul Ungureanu pe aceasta tema, pana in prezent. Am avut o discutie cu domnul ministru Ungureanu in aceasta dimineata, in care am vorbit un singur lucru. I-am spus inca o data ca ii apreciez calitatile dansului ca ministru al Afacerilor Externe si ca imi exprim dezacordul total fata de decizia luata de domnul Tariceanu", a spus Stolojan. (R.P.)

"Nu fac politica in weekend"

Presedintele Traian Basescu nu a dorit sa comenteze, sambata, la Predeal, unde se afla in weekend cu familia, decizia premierului Calin Popescu Tariceanu de a-i solicita demisia ministrului de Externe Mihai Razvan Ungureanu. Intrebat de reporterul unei televiziuni daca este de parere ca premierul "a facut bine" cerandu-i demisia lui Ungureanu, Basescu a raspuns: "Nu am pareri! Nu am pareri! Da, hai, nu fac politica in weekend, sunt cu familia...". (R.A.)

PSD e nemultumit ca e privit ca dusman

Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a reactionat ieri la atacul presedintelui Traian Basescu, sustinand ca atunci cand vorbeste despre decredibilizarea institutiei prezidentiale, seful statului ar trebui sa priveasca si catre credibilitatea celorlalte institutii ale statului. El a apreciat, totodata, ca presedintele Basescu nu considera opozitia un partener de dialog, "ci un dusman". Diaconescu a spus ca presedintele Basescu a confirmat faptul ca, din proprie vointa, a infirmat votul popular, referindu-se la afirmatia presedintelui despre "necesitatea" de a trimite PSD in opozitie. "Este intr-adevar o problema deosebit de grava (...) practic domnul presedinte Basescu, prin afirmatiile sale, a subliniat
faptul ca, din propria vointa si pe propria analiza, a infirmat votul popular", a afirmat el. "Constatam insa ca, in timp ce aceasta batalie (...) este in desfasurare, in continuare Romania nu are o strategie postaderare si pierdem 240 milioane de euro", a spus el, adaugand ca tara noastra risca sa piarda o buna parte din fondurile pentru agricultura intrucat oficialii de la Bucuresti nu au transmis la Bruxelles planul national de dezvoltare agricola. Pe de alta parte, presedintele PSD, Mircea Geoana, a afirmat ca prin acuzele facute la adresa sa si a opozitiei, Traian Basescu s-a autosuspendat, urmand ca procedurile din Parlament si referendumul sa consfinteasca acest fapt. (R.A.)

Blog Archive

Scoruri Fotbal Live: Politica de maidan
Scoruri Fotbal Live: Politica de maidan
Scoruri Fotbal Live: Politica de maidan
Scoruri Fotbal Live: Politica de maidan