Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Claudiu Saftoiu a recunoscut ca SIE intercepteaza telefoane fara mandat de la judecator

Actuali si fosti sefi ai serviciilor de informatii s-au perindat, ieri, pe la comisia de ancheta a "neconstitutionalitatilor" comise de Traian Basescu. Audierile au fost secrete, pe motiv ca presa ar putea asista la "discutii intime
, cu caracter nepublic, care au existat intre presedintele Romaniei si sefii serviciilor de informatii", dupa cum a explicat din start purtatorul de cuvant al comisiei, peremistul Valentin Dinescu. Senatorul PRM era gata sa-i dea afara din sala si pe membrii Comisiei care nu aveau certificat ORNISS, precum liberalul Crin Antonescu sau udemeristul Mate Andras Levente. Ambii au ramas in sala. La comisie au venit fostul si actualul sef al SRI, Radu Timofte si George Maior, directorul SIE Claudiu Saftoiu si fostul ministru al Apararii Teodor Atanasiu.

Tema audierilor a fost interceptarea telefoanelor de catre servicii si felul in care presedintele si premierul primesc informari din partea serviciilor speciale. Cel mai vorbaret, la iesirea din sala, a fost Radu Timofte. Acesta a infirmat ca fostul ministru al Economiei Codrut Seres ar fi fost interceptat de SRI. In schimb, Timofte s-a aratat contrariat de faptul ca unele informari trimise catre autoritati nu au fost returnate serviciului
, ci au capatat o destinatie necunoscuta: "Informatia, odata transmisa, dupa un timp
trebuie sa fie returnata serviciului. Sunt dese cazurile cand au ramas restante foarte multe informari care nu au fost transmise. Oare unde au ajuns?"

Actualul sef al SRI George Maior a repetat si el ca Seres nu a fost ascultat de SRI.

Cat despre informarile serviciului catre presedinte si premier, Maior a spus ca acestea se realizeaza in mod echilibrat, lasand totusi sa se inteleaga ca seful Executivului ar fi primit mai multe rapoarte de la servicii. Cel mai misterios dintre toti a fost Claudiu Saftoiu, seful SIE care a refuzat orice dialog cu presa dupa audieri. Surse din Comisie spun ca Saftoiu era nervos pentru ca ar fi fost nevoit ca, sub presiunea intrebarilor, sa recunoasca in comisie faptul ca ar fi aprobat interceptari telefonice fara baza legala, iar acest lucru se va consemna in raportul final. O alta sursa din comisia de ancheta sustine, mai mult, ca seful SIE ar fi marturisit ca serviciul pe care il conduce detine tehnici de interceptari telefonice si ca ascultarile pe care le-a decis au fost efectuate cu mandat de la procuror (desi legea prevede obligativitatea unui mandat judecatoresc). De asemenea, potrivit legii, doar SRI poate face aceste interceptari. Anchetatorii n-au reusit sa obtina nimic incriminator pentru seful statului de la fostul ministru al Apararii Teodor Atanasiu, care s-a limitat sa se planga de felul in care a fost suspendat din functie de comisia de la Cotroceni.

Blog Archive

Scoruri Fotbal Live: Claudiu Saftoiu a recunoscut ca SIE intercepteaza telefoane fara mandat de la judecator
Scoruri Fotbal Live: Claudiu Saftoiu a recunoscut ca SIE intercepteaza telefoane fara mandat de la judecator
Scoruri Fotbal Live: Claudiu Saftoiu a recunoscut ca SIE intercepteaza telefoane fara mandat de la judecator
Scoruri Fotbal Live: Claudiu Saftoiu a recunoscut ca SIE intercepteaza telefoane fara mandat de la judecator