Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Ministrul de Externe isi prezinta demisia de onoare

Ministrul Mihai Razvan Ungureanu paraseste, astazi, portofoliul Afacerilor Externe, urmand sa-si prezinte demisia scrisa premierului Tariceanu, dupa care se va duce in fata Biroului politic al PNL pentru a da explicatii in legatura cu scandalul iscat in jurul celor doi muncitori romani detinuti in Irak. Ungureanu a anuntat ieri la sediul MAE, ca isi da demisia de onoare, la cererea premierului, deoarece "e foarte adevarat ca premierul nu a fost informat asupra acestei chestiuni".

Prin urmare, ministrul accepta cererea superiorului sau ierahic din guvern si din PNL, precum si cele doua argumente pe care premierul i le-a spus la telefon (vineri) si fata in fata (ieri): "Unul de autoritate - relatia premierului cu ministrii trebuie sa fie clara, limpede, sa nu fie afectata de suspiciune, sa nu fie corodata in nici un fel, si doi - un argument de ordin politic, (Tariceanu - n.r.) este presedintele partidului din care am onoarea sa fac parte". "Imi asum orisice vina, orisice responsabilitate, validata sau nu, pe care MAE trebuie sa o poarte", a spus ministrul, care si-a motivat decizia strict pe baza principiilor sale pe care le doreste a caracteriza intreaga viata
politica din Romania: "In momentul cand primul-ministru solicita demisia, pentru orice motiv, oricat de mic sau de mare, ea trebuie data". Astfel, Ungureanu a negat toate zvonurile ca s-ar fi codit sa ofere un raspuns clar ori ca, in cursul diminetii de ieri, s-ar fi razgandit si nu mai voia sa plece. Singurul motiv pentru care anuntul demisiei a sosit cu aproape 48 de ore de la momentul cand premierul i-a cerut-o e faptul ca ministrul se afla in afara tarii, "intr-un mic concediu cu familia". Ministrul e convins ca, strict formal, a procedat corect anuntandu-l doar pe Traian Basescu, ca presedinte al CSAT, despre situatia arestatilor. Numai presedintele, consultand structurile din subordinea CSAT, putea preciza daca era vorba de alta problema decat una strict de natura consulara, a carei rezolvare cade in sarcina MAE, cum avea sa se dovedeasca. In mod curent, nici premierul si nici presedintele nu sunt informati in legatura cu toate cele 7.921 de cazuri de cetateni romani din strainatate care au nevoie de asistenta consulara. Ungureanu a dezmintit si orice suspiciuni (venite chiar din partea Palatul Cotroceni - n.r.) ca premierul ar fi stiut de caz: "Va spun sincer, dupa stiinta mea, premierul nu a primit nici o comunicare scrisa, aceste chestiuni nu se trateaza verbal". Ministrul a recunoscut ca s-a consultat telefonic si cu Traian Basescu inaintea anuntarii demisiei, dar a refuzat sa precizeze ceva despre continutul convorbirii. In schimb, el a spus ca, pe parcursul intregului mandat, a avut "o excelenta colaborare si cu presedintele Romaniei, si cu primul-ministru", deopotriva in proiecte de politica externa sau simple masuri administrative, precizand ca nici colegii din guvern nu l-au lasat vreodata la greu.

Ungureanu asteapta "judecata" PNL

Ministrul demisionar a spus ca ramane un simplu membru al PNL, deoarece crede "in renovarea ideologica a dreptei romanesti" si a respins ideea ca ar fi o victima a luptei dintre Palate: "Vi se pare ca arat eu a victima? Nu am ce sa raspund decat ca nu-s un crucificat", a spus ministrul, negand orice plan de viitor imediat, in afara carierei didactice. El urmeaza sa asigure interimatul in fruntea MAE pana ce partidul va numi un succesor sau un alt interimar. Ungureanu a refuzat sa comenteze orice speculatii, de la cele privind excluderea sa din partid, pana la posibila numire a sa in capul listei de candidati pentru Parlamentul European. In privinta succesorului, Ungureanu a spus ca preferinta sa personala nu se indreapta nici catre Adrian Cioroianu, nici catre Teodor Melescanu, ci catre o a treia persoana, al carui nume a refuzat sa-l precizeze, deoarece s-ar fi aflat chiar in acel moment in sala Gafencu de la sediul MAE. In sala se aflau 3-4 inalti functionari MAE, dar nici o personalitate politica.

Blog Archive

Scoruri Fotbal Live: Ministrul de Externe isi prezinta demisia de onoare
Scoruri Fotbal Live: Ministrul de Externe isi prezinta demisia de onoare
Scoruri Fotbal Live: Ministrul de Externe isi prezinta demisia de onoare
Scoruri Fotbal Live: Ministrul de Externe isi prezinta demisia de onoare