Astra Sport Bets

Astra Sport Bets - Pariuri Sportive de calitate

Bet365

Tariceanu, presat de liberali sa scape de Partidul Democrat

Liderii PNL i-au propus premierului mai multe variante de a-i elimina pe democrati din guvern. Acest lucru s-ar putea intampla la restructurare.

Liberalii nu-i mai vor pe democrati in guvern, iar liderii PD nu vor nici in ruptul capului sa plece, asteptand sa fie dati afara de Tariceanu din executiv. PNL si PD nu-si asuma deocamdata oficial incheierea conturilor din Alianta.

Dupa refuzul ministrilor PD de a semna ordonanta de amanare a euroalegerilor, liderii PNL se gandesc tot mai serios la eliminarea acestora din guvern, propunandu-i luni seara premierului mai multe variante pe aceasta tema.

Prima dintre ele a fost ca Tariceanu sa-i revoce pe sefii internelor si justitiei, Vasile Blaga si Monica Macovei, pe motiv ca nu au semnat actul normativ pentru decalarea scrutinului european, sustin surse din PNL. Liderii PNL si-au dat seama insa ca o asemenea strategie ar urma sa depinda exclusiv de presedintele Basescu.

Desi premierul Tariceanu propune revocarea, seful statului este cel care trebuie sa semneze decretul de eliberare din functie, in cazul celor doi ministri fiind putin probabil sa se intample.

Varianta ramasa in carti ar fi ca premierul sa propuna restructurarea guvernului in care posturile PD sa nu se mai regaseasca. Liberalii considera ca o echipa PNL, alaturi eventual de UDMR, ar putea trece de votul parlamentului, atata vreme cat opozitia a declarat public ca va sustine un guvern fara PD.

Vicepresedintele liberal, Crin Antonescu, a declarat ieri ca, in opinia sa, se poate merge catre o restructurare a guvernului fara PD daca se ia in calcul atitudinea din ultima perioada a democratilor.

PD il asteapta pe Tariceanu

Democratii nici nu se gandesc sa paraseasca de bunavoie Palatul Victoria. Surse din partid afirma ca asteapta ca, saptamana viitoare cel mai tarziu, premierul Tariceanu sa prezinte un guvern restructurat din care ei sa nu mai faca parte.

Totusi, liderii PD nu exclud ca premierul sa le propuna o varianta de restructurare in care sa se regaseasca si democratii pe portofolii comasate, insa o vor refuza. Democratii spun ca eliminarea din guvern i-ar victimiza si le-ar aduce procente nesperate in sondaje, avand sanse sa ajunga chiar la 40%.

Secretarul general al PD, Vasile Blaga, a declarat ca, daca PD nu se va mai regasi in noua echipa guvernamentala, democratii vor vota impotriva cabinetului, dar daca acesta trece de parlament este "un guvern legitim".

CULMEA RESTRUCTURARII

PSD, nevoit sa voteze un program de dreapta

Sprijinul pe care PSD i l-a promis in parlament premierului Tariceanu ii va pune pe social-democrati in situatia de a fi de acord cu programul de dreapta al Aliantei, al carui punct forte a fost introducerea cotei unice.

Democratii nu si-ar dori ca Tariceanu sa-si asume restructurarea fara PD tot pe programul de guvernare pe care democratii l-au elaborat, insa liberalii sustin ca nu vor renunta la el.

Ei evita astfel sa cada in capcana PD: un alt program de guvernare inseamna un alt prim-ministru. Si asta pentru ca actualul premier a fost desemnat in virtutea unui program asumat de majoritatea parlamentara constituita dupa alegerile din 2004.

De altfel, ministrul democrat Vasile Blaga a incercat sa agite spiritele, declarand ca abia asteapta sa vada cum PSD voteaza in program de guvernare al dreptei. Liberalii spun insa ca si ei au contribuit la documentul pe care incearca sa-l puna in aplicare in continuare.

Blog Archive

Scoruri Fotbal Live: Tariceanu, presat de liberali sa scape de Partidul Democrat
Scoruri Fotbal Live: Tariceanu, presat de liberali sa scape de Partidul Democrat
Scoruri Fotbal Live: Tariceanu, presat de liberali sa scape de Partidul Democrat
Scoruri Fotbal Live: Tariceanu, presat de liberali sa scape de Partidul Democrat